Boekhandel Douwes Den Haag

De zelfdenker

Karel van het Reve 1921-1999

Willem Melching

De zelfdenker

De zelfdenker

Karel van het Reve 1921-1999

De zelfdenker

 

Geregeld hoor je de verzuchting: 'Wat zou Karel van het Reve hiervan vinden?' Meer dan twintig jaar na zijn dood is zijn werk nog springlevend en een ijkpunt voor fatsoenlijk denken over politiek en samenleving.


Nog te verschijnen

€ 27,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De zelfdenker

Geregeld hoor je de verzuchting: 'Wat zou Karel van het Reve hiervan vinden?' Meer dan twintig jaar na zijn dood is zijn werk nog springlevend en een ijkpunt voor fatsoenlijk denken over politiek en samenleving. Met grote scherpzinnigheid, een trefzekere pen en veel humor benaderde hij op onorthodoxe wijze alle mogelijke facetten van politiek, kunst en cultuur. Karel was een zelfdenker, wars van alle modes.

In deze biografie beschrijft Willem Melching de belevenissen van Karel in de Tweede Wereldoorlog, zijn afscheid van het communisme, zijn relatie met zijn broer Gerard, zijn reizen naar de verenigde Staten en de Sovjet-Unie, en zijn unieke positie als een van de interessantste columnisten en essayisten uit de Nederlandse literatuur.

Melching gaat in op Karels betekenis als strijdbare democraat die het opnam tegen onderdrukkende regimes, obscurantisten, modieuze praatjesmakers en iedereen die een loopje nam met de spelregels van de democratie. Naast het meer dan 6600 pagina’s tellende verzameld werk en talloze interviews gebruikt Melching ook ongepubliceerde correspondentie als bron voor deze biografie.


ISBN
9789044650389
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
641
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus