Boekhandel Douwes Den Haag

Het nut van de man

de ins en outs van mannelijkheid

Maarten Huygen

Het nut van de man

Het nut van de man

de ins en outs van mannelijkheid

Het nut van de man

 

Sinds #MeToo ligt de man, vooral de witte, opnieuw onder vuur als wellustig patriarch en geprivilegieerd onderdrukker. Feminisme bloeit en de man raakt uit de mode. Wat blijft er over van mannelijkheid?


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het nut van de man

Sinds #MeToo ligt de man, vooral de witte, opnieuw onder vuur als wellustig patriarch en geprivilegieerd onderdrukker. Feminisme bloeit en de man raakt uit de mode. Wat blijft er over van mannelijkheid? Is die uitsluitend aangeleerd of zit er ook een biologisch element in? Doet dat ertoe? Zijn er ook voordelen aan het riskante gedrag en de monomanie van veel mannen? Wat kunnen mannen van vrouwen leren en wat kunnen vrouwen van mannen leren? Is het de schuld van de man dat vrouwen vaak in deeltijd werken of is er sprake van een andere voorkeur? Waarom verongelukken mannen vaker op het werk? Zouden mannen meer moeten huilen?
Maarten Huygen beschrijft mannenvriendschap, vaderschap, de achterstand van jongens in het onderwijs. Niet alleen de mannen aan de top maar ook de mannen aan de onderkant komen aan de orde. Hoe is de sfeer op de vuilniswagen? Over de sterke kanten van de nerd en het privilege van kapotte rugwervels.


ISBN
9789045039152
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Mens en Maatschappij