Boekhandel Douwes Den Haag

De man die weg moest

Hoe het leven van mijn grootvader in 1943 eindigde onder de guillotine

Frances Sanders

De man die weg moest

De man die weg moest

Hoe het leven van mijn grootvader in 1943 eindigde onder de guillotine

De man die weg moest

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de grootvader van de auteur onthoofd. De even onvoorstelbare als bloedstollende geschiedenis van een man die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving De man die weg moest

Jacob Dirkmaat, een eenvoudige koopman uit Noord-Holland, had het geluk niet aan zijn zijde. Na de zware crisisjaren drijven handel en liefde hem naar Wenen. Eindelijk breken gouden tijden aan. Maar het opkomend nazisme verandert de stad in een grimmige arena. Pas als het te laat is, ontdekt Jacob dat hij de speelbal is van de nieuwe autoriteiten. In 1943 wordt hij, na een vonnis van een nazi-rechtbank, onthoofd – een duistere geschiedenis waarover in de familie wordt gezwegen.

Als in 2018 brieven opduiken van Jacobs mysterieuze geliefde, gaat zijn kleindochter Frances Sanders op onderzoek uit. Op zinderende wijze ontrafelt ze hoe het net van kwade opzet en verraad zich om haar grootvader sluit. De man die weg moest is de persoonlijke tragedie van een man die groot droomde en diep viel: het verhaal van een man die werd verzwolgen door de maalstroom van zijn tijd.


ISBN
9789045044347
Pagina's
280
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis