Boekhandel Douwes Den Haag

In de voetsporen van mijn grootvader

Margot Dijkgraaf

In de voetsporen van mijn grootvader

In de voetsporen van mijn grootvader

In de voetsporen van mijn grootvader

 

Margot Dijkgraaf treedt in de voetsporen van de grootvader die ze nooit heeft gekend, maar die net als zijzelf een fascinatie heeft voor rebelse vrouwen in de literatuur.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 21,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving In de voetsporen van mijn grootvader

‘In de voetsporen van mijn grootvader’ van Margot Dijkgraaf is een innemende kleine familiegeschiedenis en een ode aan de mythe van de Amazones.
Op een dag opent Margot Dijkgraaf thuis een koffertje dat ze decennialang onder haar moeders bed heeft zien liggen. Ze vindt er een met de hand geschreven artikel in van haar grootvader, over Penthesilea, heldin in de gelijknamige tragedie van de Duitse schrijver Heinrich von Kleist. Ruim een eeuw voordat Dijkgraaf een boek publiceerde over rebelse vrouwen in de letteren, blijkt haar grootvader over een rebelse literaire heldin te hebben geschreven.
Ze wordt nieuwsgierig. Wie was die grootvader die ze nooit heeft gekend, zoon uit een geslacht van Zeeuwse boomkwekers en zaadhandelaren, die weigerde zijn plek in het familiebedrijf in te nemen, maar zijn eigen weg ging en zijn passie voor literatuur volgde? Hoe was het om te trouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog? Ze volgt zijn weg, van Goes en Domburg, naar Kampen, Brielle en Hilversum. En passant maakt ze kennis met de wereld van P.C. Boutens, de schilders rond Jan Toorop, het werk van Von Kleist en de psycholoog Gerard Heymans.


ISBN
9789045044958
Pagina's
216
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literaire non-fictie