Boekhandel Douwes Den Haag

De kleine Freud

zijn psychoanalytische theorie samengevat

Arthur Eaton

De kleine Freud

De kleine Freud

zijn psychoanalytische theorie samengevat

De kleine Freud

 

In een uur tijd word je bijgepraat over het werk van Sigmund Freud. De invloed van Freud op de psychologie, maar ook op de cultuur en de samenleving in ruimere zin, kan niet overschat worden.


Nog te verschijnen

€ 12,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De kleine Freud

In ‘De kleine Freud’ zet Arthur Eaton uiteen wat de kern is van Sigmund Freud’s werk. Zonder dat wij het beseffen, zijn veel van onze hedendaagse opvattingen over leven, denken en voelen beïnvloed door ideeën van Sigmund Freud (1856-1939). In zijn theorie over de menselijke geest en persoonlijkheid is het bestaan van het onbewuste, en de invloed ervan op ons alledaagse handelen, de kern. Wij zijn ons lang niet altijd bewust van de wijze waarop onze gevoelens, emoties en impulsen – voor het eerst gevormd in de vroege kindertijd – ons latere leven mede bepalen. Veel daarvan is ‘verdrongen’, maar beïnvloedt ons niettemin voortdurend in het volwassen leven.
Freud is ook de grondlegger van de psychoanalytische therapie, die gericht is op het blootleggen en begrijpen van die verdrongen emoties, waardoor het menselijk bestaan bewuster en lichter kan worden gemaakt. Freuds invloed op de psychologie en andere takken van wetenschap, maar ook op de cultuur en de samenleving in ruimere zin, kan moeilijk overschat worden.


ISBN
9789045049076
Pagina's
64
Verschijnt
NUR
770
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Psychologie