Boekhandel Douwes Den Haag

Het vrouwenbrein

Iris Sommer

Het vrouwenbrein

Het vrouwenbrein

Het vrouwenbrein

 

Het vrouwenbrein is fors kleiner dan dat van de man. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,50


Beschrijving Het vrouwenbrein

Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Hun brein is fors kleiner, en hun hersenschors telt liefst zeventien procent minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware? Iris Sommer schetst een zo volledig mogelijk beeld over hoe en waarom onze hersenen verschillen.

Want er zijn meer verschillen tussen het vrouwen- en mannenbrein. Persoonlijkheid en interesse is (gemiddeld) anders. Vrouwen hebben een ander stress-systeem, andere hormonen en een ander immuunsysteem. Hoe worden die verschillen tussen de seksen veroorzaakt, en wat betekenen ze? Wat gebeurt er wanneer iemand van geslacht verandert? Hoe gaat de maatschappij om met meisjes en jongens, vrouwen en mannen, en wat zou er beter kunnen?

Iris Sommer wendt haar neurowetenschappelijke en psychiatrische expertise aan om deze vragen te beantwoorden. ‘Het vrouwenbrein’ laat helder zien wat de samenhang is tussen het neurobiologische en het sociaal-maatschappelijke, en wijst de weg naar een gelijkwaardiger toekomst


ISBN
9789045049298
Pagina's
224
Verschenen
NUR
770
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Psychologie