Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe overleef ik de moderne wereld

Alain de Botton & School of Life, The

Hoe overleef ik de moderne wereld

Hoe overleef ik de moderne wereld

Hoe overleef ik de moderne wereld

 

Dit boek is de ultieme gids voor het navigeren door de moderne wereld. De grote thema’s van de 21e eeuw zoals geld, liefde, seks, de media, carrières en de natuur komen allemaal aan bod.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,50


Beschrijving Hoe overleef ik de moderne wereld

‘Hoe overleef ik de moderne wereld” van Alain de Botton & The School of Life is de ultieme gids voor het navigeren door onze ongewone tijden. Het boek behandelt onze relatie met de nieuwsmedia, onze ideeën over liefde en seks, onze veronderstellingen over geld en onze carrières, onze houding ten opzichte van dieren en de natuur, onze bewondering voor wetenschap en technologie, ons geloof in individualisme en secularisme – en onze verhouding tot rust en eenzaamheid.
De moderne wereld heeft ons een reeks buitengewone voordelen en geneugten gebracht, waaronder technologie, medicijnen en entertainment. Maar het kan ook voelen alsof de moderne tijd ons steeds dieper in hebzucht, wanhoop en opwinding dompelt. Zelden heeft de wereld zich meer bevoorrecht gevoeld. Maar tegelijk voelt de mens zich ook bezorgd, woedend en angstig. Als de moderne tijd (gedeeltelijk) als een ziekte gezien kan worden, is een juiste diagnose misschien wel de remedie. Het boek helpt ons om een kalmere, authentiekere, soms luchtigere relatie aan te gaan met de dwaasheden en obsessies van onze tijd.


ISBN
9789045050478
Pagina's
344
Verschenen
NUR
730
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Filosofie