Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

De emoties & de feiten

Marco Visscher

Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

De emoties & de feiten

Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

 

Overtuigend pleidooi voor kernenergie'Laten we tien kerncentrales bouwen, dan halen we de klimaatdoelen met twee vingers in de neus.' Arjen Lubach in Zondag met LubachSchoon! Modern! Spotgoedkoop! De eerste kerncentrales gaan open met klinkende beloftes.


Leverbaar

€ 22,99

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie

Overtuigend pleidooi voor kernenergie

'Laten we tien kerncentrales bouwen, dan halen we de klimaatdoelen met twee vingers in de neus.' Arjen Lubach in Zondag met Lubach

Schoon! Modern! Spotgoedkoop! De eerste kerncentrales gaan open met klinkende beloftes. Het volk is betoverd. Maar: de industrie doet geheimzinnig. Afval belandt in zee. In Tsjernobyl ontploft een reactor. Kernenergie? Nee, bedankt! En dan, dan verandert het klimaat...
Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie vertelt over de opkomst, ondergang en terugkeer van een onbegrepen energiebron. In een sprankelend verhaal ontrafelt Marco Visscher ons ongemak met de kracht uit het atoom. Wat blijkt? Bijna alles wat we denken te weten klopt niet.
Tijd voor duidelijkheid. Hoe gevaarlijk is kernenergie? Wat doen we met het afval? Nieuwe vragen komen op. Was de evacuatie in Fukushima nodig? Waarom ergert Greta Thunberg zich aan voorstanders van kernenergie? En: wat is er eigenlijk mis met kernenergie?

'Visscher slijpt je geest.' Trouw

'Helderheid in het energiedebat.' Het Financieele Dagblad over De energietransitie

Marco Visscher schrijft en spreekt over klimaat, energie en duurzaamheid. Hij is auteur van De energietransitie en coauteur van Ecomodernisme. Hij schrijft als zelfstandig journalist voor o.a. de Volkskrant, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en Humo.


ISBN
9789046828663
Pagina's
288
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Mens en Maatschappij