Boekhandel Douwes Den Haag

De macht van McKinsey

De verborgen invloed van het belangrijkste adviesbureau ter wereld

Michael G. Forsythe & Walt Bogdanich

De macht van McKinsey

De macht van McKinsey

De verborgen invloed van het belangrijkste adviesbureau ter wereld

De macht van McKinsey

 

Wat blijft erover van de reputatie van McKinsey & Company als je achter de schermen kijkt? Dit boek onthult de onzichtbare maar destructieve invloed die het bureau heeft op economie en maatschappij.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De macht van McKinsey

Onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe onthullen in ‘De macht van McKinsey’ hoe kostenbesparing en efficiëntie steeds weer de kern vormen van de adviezen van McKinsey & Company. De consultants van McKinsey adviseren wereldwijd de invloedrijkste bedrijven, organisaties en overheden. Het bureau laat zich voorstaan op zijn door waarden gedreven aanpak en gaat tot het uiterste voor zijn klanten, maar strijkt nooit met de eer als de klant succes behaalt. Met deze reputatie werd McKinsey de heilige graal voor ambitieuze studenten, en veel invloedrijke personen begonnen er hun carrières.
Maar wat blijft er van die reputatie over als je achter de schermen kijkt? Niet zelden leiden de adviezen van McKinsey tot misstanden bij de geadviseerde organisaties, met grote opbrengsten voor de consultants en hun opdrachtgevers. Ook in de keuze voor zijn klanten – van corrupte overheden tot de tabaksindustrie – zijn McKinseys waarden ver te zoeken. Beschuldigingen van belangenverstrengeling veegt het bureau van tafel: hun teams hielpen weliswaar bij het versterken van de Chinese marine enerzijds en adviseerden het Pentagon hoe militaire agressie vanuit China te pareren anderzijds, maar de teams werkten apart van elkaar.
Zo heeft McKinsey een onzichtbare maar niet te onderschatten invloed op onze economie, ons politiek beleid en zelfs op oorlogsvoering.


ISBN
9789047015215
Pagina's
356
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Literaire non-fictie