Boekhandel Douwes Den Haag

De democratie crasht

Politieke onmacht in het digitale tijdperk

Kees Verhoeven

De democratie crasht

De democratie crasht

Politieke onmacht in het digitale tijdperk

De democratie crasht

 

In ‘De democratie crasht’ waarschuwt oud-Kamerlid Kees Verhoeven ons voor de sluipmoordenaar van onze rechtsstaat: digitalisering. De overheid krijgt maar geen grip op digitale technologie – met big tech-monopolies, datalekken en privacyschandalen tot gevolg.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De democratie crasht

In ‘De democratie crasht’ waarschuwt oud-Kamerlid Kees Verhoeven ons voor de sluipmoordenaar van onze rechtsstaat: digitalisering. De overheid krijgt maar geen grip op digitale technologie – met big tech-monopolies, datalekken en privacyschandalen tot gevolg. Intussen versterken sociale media de polarisatie en het hokjesdenken, zowel in de samenleving als in de Tweede Kamer. De politiek raakt oververhit en is steeds minder in staat om maatschappelijke uitdagingen en grote crises het hoofd te bieden.
Aan de hand van zijn ervaringen in de Tweede Kamer laat Verhoeven zien hoe digitalisering de democratie veranderde; op de een of andere manier gaan de twee niet goed samen. Verhoeven maakt duidelijk hoe digitale technologie ons in haar greep heeft en ons denken en doen beïnvloedt. Hij geeft antwoord op de vragen: Wat kunnen we doen om digitalisering in goede banen te leiden? Hoe kunnen we onze democratie redden?

‘Een belangrijk boek voor iedereen die een betere politiek wenst.’ – Alexander Klöpping


ISBN
9789047016014
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Mens en Maatschappij