Boekhandel Douwes Den Haag

Als alle breinen werken

Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

Saskia Schepers

Als alle breinen werken

Als alle breinen werken

Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

Als alle breinen werken

 

Ieder brein is anders en nergens wordt dat zo duidelijk als op de werkvloer. Dit boek biedt werknemers en werkgevers de tools om hun brein optimaal te benutten en van neurodiversiteit een kracht te maken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving Als alle breinen werken

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Die verschillen zijn een enorme kracht, want mensen die anders denken, communiceren en prikkels verwerken, komen ook tot andere inzichten en oplossingen. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen en krijgen de neurodivergente breinen – waar we vaak labels als hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, ADHD of dyslexie aan toekennen – geen ruimte om te floreren. Zo gaat het enorme potentieel van neurodiversiteit verloren.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten en ontwikkelde direct toepasbare tools waarmee werknemers, hr en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. ‘Als alle breinen werken’ biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.


ISBN
9789047017240
Pagina's
304
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Psychologie