Boekhandel Douwes Den Haag

Het plein en de toren

Verborgen netwerken uit de geschiedenis

Niall Ferguson

Het plein en de toren

Het plein en de toren

Verborgen netwerken uit de geschiedenis

Het plein en de toren

 

In dit boek laat Niall Ferguson zien dat netwerken zo oud zijn als de geschiedenis.'Het plein en de toren' is een eerbetoon aan de talloze manieren waarop de strijd tussen rivaliserende netwerken de loop van de geschiedenis heeft bepaald.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het plein en de toren

In Het plein en de toren laat Niall Ferguson zien dat netwerken zo oud zijn als de geschiedenis. Het centrum van bijna alle oude steden vertoont eenzelfde structuur: een groot plein waar het volk zich verzamelde en een toren van waaruit de elite heerste. De strijd tussen deze twee groepen is door de geschiedenis heen een veldslag van netwerken geweest. Gilden, families, broederschappen, clans - wie kent wie, wie werkt samen met wie? Soms lag de macht bij de toren, soms bij het plein. Van de drukkers en priesters die de Reformatie hebben vormgegeven tot de vrijmetselaars die de Amerikaanse revolutie hebben geleid, het waren netwerken die de gevestigde orde van pausen en koningen verstoorden.

Het plein en de toren is een eerbetoon aan de talloze manieren waarop de strijd tussen rivaliserende netwerken de loop van de geschiedenis heeft bepaald.


ISBN
9789048835881
Pagina's
640
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hollands Diep

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren