Boekhandel Douwes Den Haag

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

Leonard Rutgers

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

 

Dit rijk geïllustreerde boek neemt de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs vele bekende en minder bekende delen van de antieke wereld die een blijvende stempel heeft gedrukt op de onze.


Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

‘Archeologie is helemaal niet stoffig en dat toont dit boek heel goed aan.’ – Radio 4 Boek van de week

‘Helder, vlot geschreven en fraai geïllustreerd. Rutgers laat zien hoe relevant de klassieke erfenis nog altijd is.’ – Historisch Nieuwsblad

De klassieke wereld heeft een belangrijke stempel gedrukt op de onze. Maar wat is er overgebleven van haar gedachtegoed en prestaties? Wat betekenen de vernieuwingen van destijds voor de mens van nu?

In dit rijk geïllustreerde boek neemt Leonard Rutgers je mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs vele bekende en minder bekende delen van de antieke wereld. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt hij helder en meeslepend over deze nog altijd relevante tijd. Van het Parthenon tot sjoemelmummies, van het Colosseum tot het voedselpatroon van de eerste christenen, en van een fantastische houten teenprothese tot een rabbijn die aan piraterij doet, alles komt voorbij. In de handen van Rutgers is het verleden springlevend en verbazingwekkend actueel.


ISBN
9789463822961
Pagina's
264
Verschenen
NUR
680
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Geschiedenis