Boekhandel Douwes Den Haag

De wraak van de verliezers

De opkomst van rechts-terrorisme in Duitsland

Florian Huber

De wraak van de verliezers

De wraak van de verliezers

De opkomst van rechts-terrorisme in Duitsland

De wraak van de verliezers

 

Herhaalt de geschiedenis zich?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 23,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De wraak van de verliezers

De geschiedenis van rechts terreur in Duitsland begon niet met de opkomst van de nationaalsocialisten, maar met een samenzwering tegen de Duitse democratie en een bloedige reeks moorden precies honderd jaar geleden. De daders in de vroege Weimarrepubliek hadden dezelfde motieven, wrok en doelen als de rechtse terroristen van nu. Hun dodelijke vastberadenheid was gebaseerd op sociaal milieu en emotie, op structeren en netwerken die overal mogelijk zijn en nooit helemaal zijn verdwenen.

In De wraak van de verliezers legt Florian Huber parallellen tussen rechts terreur in de vroege Weimarrepubliek en het rechts-terrorisme van nu. Een spannend verhaal dat uitmondt in de spectaculaire moord op Walther Rathenau, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, waarmee Huber laat zien dat de geschiedenis zich nu herhaalt - of dat de aantrekkingskracht rechts-terrorisme wellicht nooit echt is afgenomen.


ISBN
9789048858576
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hollands Diep

Geschiedenis