Boekhandel Douwes Den Haag

Heksenmonument

Een pamflet over eerherstel voor onschuldige slachtoffers van de heksenvervolgingen

Susan Smit

Heksenmonument

Heksenmonument

Een pamflet over eerherstel voor onschuldige slachtoffers van de heksenvervolgingen

Heksenmonument

 

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 12,50


Beschrijving Heksenmonument

De afgelopen jaren is er een internationale beweging op gang gekomen die slachtoffers van de heksenjachten hun stem terug wil geven. Eeuwenlang zijn er tienduizenden mensen, voornamelijk vrouwen, veroordeeld, gemarteld en geëxecuteerd. Dit heeft diepe impact op vrouwen nu: op hoe zij worden gezien en hoe zij zichzelf zien.

Dit pamflet ondersteunt een Nationaal Heksenmonument en maakt de weg vrij voor eerherstel van alle slachtoffers én creëert bewustwording over de mechanismen van de heksenvervolging.

'Een hoopvolle richtingaanwijzer naar een wereldbeeld waarbij we als mens weer leren als soort tussen de soorten te bestaan, met eerbied voor en kennis van de natuur en voor waarden die vaak worden gezien als "vrouwelijk": het zoekende, intuïtieve, kwetsbare element in elke mens.' Stichting Nationaal Heksenmonument

Met bijdragen van Susan Smit, Bregje Hofstede, Manja Bedner, Ellen Deckwitz, Annine van der Meer, Arthur Japin, Joke J. Hermsen, Heleen Verburg, Leo Igwe, Nienke Thurlings, Niña Weijers, Beatrijs Smulders, Alma Mathijsen, Lunadea, Lisette Kreischer, Isa van der Wee en Manon Uphoff.


ISBN
9789048869244
Pagina's
112
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lebowski

Literaire non-fictie