Boekhandel Douwes Den Haag

Het pad van de moderne samoerai

Vind rust, kracht en focus met de eeuwenoude lessen van de samoerai

Antonio Antefermo

Het pad van de moderne samoerai

Het pad van de moderne samoerai

Vind rust, kracht en focus met de eeuwenoude lessen van de samoerai

Het pad van de moderne samoerai

 

Vind rust, kracht en focus met de eeuwenoude lessen in dit unieke inspiratieboek, dat Japanse zenwijsheid combineert met het krijgerschap van de samoeraiDe samoerai, de aristocratische krijgers van het vroegere Japan, stonden bekend om hun kracht, discipline en focus – zowel op als buiten het slagveld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,99


Beschrijving Het pad van de moderne samoerai

Vind rust, kracht en focus met de eeuwenoude lessen in dit unieke inspiratieboek, dat Japanse zenwijsheid combineert met het krijgerschap van de samoerai

De samoerai, de aristocratische krijgers van het vroegere Japan, stonden bekend om hun kracht, discipline en focus – zowel op als buiten het slagveld. Hun kracht school niet alleen in hun fysieke overmacht, maar ook in hun ijzersterke discipline, die ze in staat stelde elke situatie kalm en met een heldere geest te beoordelen.

Wie het pad van de moderne samoerai wil bewandelen heeft drie dingen nodig: tijd, toewijding en training. Dit boek geeft jou inzicht in de eeuwenoude gebruiken van de samoerai en trekt de principes van hun mentale training naar de moderne tijd. Aan de hand van mindfulnesstechnieken en oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie leer je bewuster in het leven te staan, waardoor je je fitter voelt, minder stress ervaart, beter slaapt en mentale weerbaarheid ontwikkelt. Zo wijst dit boek je de weg naar de meest evenwichtige, krachtige en gefocuste versie van jezelf.

‘De krijgersklasse die bekendstaat als “samoerai” leefde in Japan van de twaalfde tot de negentiende eeuw. Ook vandaag de dag spreken de samoerai nog volop tot de verbeelding, mede dankzij de vele films, romans en andere media die hen weergeven als dappere krijgers, toegewijd aan hun heer en volgelingen van bushido: de ethische code die moed, eer en zelfbeheersing benadrukt. In dit boek heb ik enkele van de belangrijkste lessen die we van deze nobele krijgers kunnen leren vertaald naar onze moderne levens, in de hoop dat ze je helpen jouw dagelijkse uitdagingen met moed, rust en vastberadenheid aan te gaan.’ Antonio AntefermoISBN
9789049204006
Pagina's
248
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boekerij

Psychologie