Boekhandel Douwes Den Haag

Noch engel, noch beest

Het bittere mensbeeld van Blaise Pascal als pleidooi voor mildheid

Hanna Vandenbussche

Noch engel, noch beest

Noch engel, noch beest

Het bittere mensbeeld van Blaise Pascal als pleidooi voor mildheid

Noch engel, noch beest

 

De 17de-eeuwse filosoof Blaise Pascal houdt de 21ste eeuw een lachspiegel voor. Filosofe Hanna Vandenbussche gebruikt zijn sarcasme en spitse quotes om ons de weg te wijzen naar zelfaanvaarding.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 22,99

Geen levertijd bekend


Beschrijving Noch engel, noch beest

De Franse filosoof en wetenschapper Blaise Pascal (1623-1662) maakt komaf met de gedachte dat we onszelf volledig kunnen kennen en ontplooien. Hij ziet ons als onbegrijpelijke monsters vol tegenstrijdige verlangens en instincten… maar beklemtoont tegelijk de grootsheid van ons denken.

Met een stevige portie humor en venijn daagt Pascal ons uit om op een eigenzinnige wijze de vraag naar ons mens-zijn te beantwoorden. Filosofe Hanna Vandenbussche brengt Pascal naar de 21ste eeuw. Ze gebruikt Pascals fascinatie voor de menselijke misère om een nieuw licht te werpen op maakbaarheid en slachtofferschap. Ze confronteert zijn denken over wetenschap met onze ambivalente houding ten opzichte van experts. En onze tijd van fake news en complottheorieën smeekt om een filosoof die de oorzaak van leugens en (zelf)bedrog op een spitsvondige wijze weet te ontrafelen.


ISBN
9789052402932
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Filosofie