Boekhandel Douwes Den Haag

De geschiedenis van Marthe

Daniël Dee

De geschiedenis van Marthe

De geschiedenis van Marthe

De geschiedenis van Marthe

 

Dee schrijft direct, kort en krachtig, en verrast regelmatig met zinnen die zo uit een gedicht zijn ontsnapt. Dit boek bevestigt een voorliefde voor dichtende romanschrijvers (of romanschrijvende dichters).


Nog te verschijnen

€ 19,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De geschiedenis van Marthe

Dee schrijft direct, kort en krachtig, en verrast regelmatig met zinnen die zo uit een gedicht zijn ontsnapt. Dit boek bevestigt een voorliefde voor dichtende romanschrijvers (of romanschrijvende dichters). Geen brij van overbodige woorden, geen clichés, geen overbodig tierlantijnen. Heerlijk!

Aldus een reactie op De echo van mijn voetstappen, het eerste deel van een Rotterdams tweeluik. In dat ontwaakt een man en ontdekt dat hij het enige nog levende wezen in wijde omgeving is.

In De geschiedenis van Marthe is juist het omgekeerde het geval. Ditmaal blijkt de hoofdpersoon contact te hebben met overleden personen, zijn wat ouderwets redenerende opa voorop. Overal waar hij komt in Rotterdam ontmoet hij fantomen en geesten. Die geesten zijn veeleisend en verlangen veel van hem. Zo belandt hij tegen wil en dank in een stormachtig avontuur dat zijn psychische gezondheid niet ten goede komt.


ISBN
9789054524052
Pagina's
240
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Passage

Literaire roman, novelle