Boekhandel Douwes Den Haag

Geschonden wereld

Een beschouwing over de kansen op herstel van onze beschaving

Johan Huizinga

Geschonden wereld

Geschonden wereld

Een beschouwing over de kansen op herstel van onze beschaving

Geschonden wereld

 

Midden in de Tweede Wereldoorlog schrijft historicus Johan Huizinga zijn laatste werk, een boek met een veelzeggende titel: De geschonden wereld. Door de opkomst van de massacultuur, het fascisme, en zeker het nazisme, ligt de beschaving onder vuur.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Geschonden wereld

Midden in de Tweede Wereldoorlog schrijft historicus Johan Huizinga zijn laatste werk, een boek met een veelzeggende titel: De geschonden wereld. Door de opkomst van de massacultuur, het fascisme, en zeker het nazisme, ligt de beschaving onder vuur. De beschaving is niet alleen in de praktijk teloorgegaan, ook als idee ligt ze onder vuur. Huizinga vraagt zich af of het tij te keren is. Herstel van de beschaving is mogelijk, stelt hij, als we afstand nemen van massacultuur en materialisme. Zo scheppen we ruimte voor het individu en de geest.
Hertaling en inleiding: Carla du Pree


Johan Huizinga (1872-1945) was Nederlands invloedrijkste historicus van de twintigste eeuw. Hij publiceerde onder meer het wereldberoemde Herfsttij der Middeleeuwen en het filosofisch getinte Homo Ludens. Hij was medeoprichter van het Comité van Waakzaamheid, dat waarschuwde voor het opkomende fascisme.


ISBN
9789056158224
Pagina's
176
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordboek

Filosofie