Boekhandel Douwes Den Haag

Het explosieve kind

Ross W. Greene

Het explosieve kind

Het explosieve kind

Het explosieve kind

 

Ross W. Greene Het explosieve kind Over het begrijpen en opvoeden van snel gefrustreerde, chronisch inflexibele kinderen Vierde, geheel herziene editie Meer dan 15.000 exemplaren verkocht van eerdere edities • Hoe leer je een kind flexibeler te worden en beter om te gaan met frustratie?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,99


Beschrijving Het explosieve kind

Ross W. Greene

Het explosieve kind
Over het begrijpen en opvoeden van snel gefrustreerde, chronisch inflexibele kinderenVierde, geheel herziene editie
Meer dan 15.000 exemplaren verkocht van eerdere edities• Hoe leer je een kind flexibeler te worden en beter om te gaan met frustratie?
• Hoe verlicht je een gespannen sfeer tussen jou en het kind?
• Hoe voorkom je situaties waarin het kind vast en zeker gaat ontploffen?Het explosieve kind biedt een eenvoudige en veelgebruikte methode om gedragsproblemen bij kinderen te verhelpen, bijvoorbeeld wanneer ze snel gefrustreerd raken en zich onbeheerst of agressief gedragen. Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit gedrag eerder te wijten is aan achterblijvende vaardigheden dan aan onwil bij het kind. In plaats van te vertrouwen op belonen en straffen helpt het Gezamenlijke & Proactieve Oplossingen-model van Greene ouders en kinderen samen te werken aan het oplossen van de problemen die dit explosieve gedrag veroorzaken. Een proces dat tegelijkertijd de communicatie verbetert, relaties herstelt en het probleemgedrag drastisch vermindert.Dit praktische en inzichtelijke boek is bijzonder nuttig voor ouders die verstandig willen reageren op problematisch gedrag en zo meer rust willen brengen in het gezin. Het is een must voor hulpverleners en docenten die werken met inflexibele kinderen.
Over de vorige editie:
‘Helder betoog en herkenbare voorbeelden.’ – de Volkskrant
‘Een aanwinst om kinderen met moeilijk gedrag beter te leren begrijpen.’ – Balans Magazine
ROSS W. GREENE is klinisch psycholoog en oprichter en directeur van Lives in the Balance, een organisatie die zich inzet voor kinderen met gedragsproblemen en hun ouders. Hij was meer dan twintig jaar lang als docent verbonden aan Harvard Medical School.De werkbladen uit dit boek zijn te downloaden via www.uitgeverijnieuwezijds.nl


ISBN
9789057125867
Pagina's
240
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

Psychologie