Boekhandel Douwes Den Haag

Griekse mythen, Romeinse sagen

in woord en beeld

Jo Claes

Griekse mythen, Romeinse sagen

Griekse mythen, Romeinse sagen

in woord en beeld

Griekse mythen, Romeinse sagen

 

Dit kijkleesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke erfgoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse Oudheid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,99


Beschrijving Griekse mythen, Romeinse sagen

Dit kijkleesboek is zoals de draad waarmee Theseus zijn weg vond uit het labyrint van Knossos. Beschouw het als een kompas in ons klassieke erfgoed en in het kluwen van goden en godinnen, van turbulente oorlogen en verraderlijke intriges, helden en koningen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Van het ontstaan van de wereld tot de Trojaanse oorlog en de lotgevallen van Odysseus, van de verhalen uit de Aeneas van Vergilius tot de sagen van Tacitus en Plutarchus.

De Griekse mythen en Romeinse sagen en legenden zijn chronologisch gerangschikt. Ze worden telkens uitvoerig en overzichtelijk verteld en geïllustreerd door prachtige schilderijen, fresco's, mozaïeken en beeldhouwwerken van Botticelli, Rubens, Da Vinci, Bernini en vele andere illustere groten. Want ook zij vonden hun inspiratie in dit fascinerende verhalengoed. De mythologische avonturen worden op die manier tastbaar en herkenbaar uitgebeeld.

Stambomen van de verschillende helden en godenfamilies, lijstjes van koningen en ambtenaren, geografische kaarten, een chronologie, een lijst van Griekse en Romeinse goden completeren het geheel.

Jo Claes (Leuven) is germanist, leraar en auteur van vele kunsthistorische werken. Hij publiceerde bij Davidsfonds de bestsellers over heiligen en andere onderwerpen met betrekking tot volksdevotie.


ISBN
9789059088528
Pagina's
356
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Davidsfonds/Infodok

Geschiedenis