Boekhandel Douwes Den Haag

Het oog in 't zeil stedenreeks

De mythe van Odessa

Jan Paul Hinrichs

De mythe van Odessa

Het oog in 't zeil stedenreeks

De mythe van Odessa

Het oog in 't zeil stedenreeks: De mythe van Odessa

 

De Mythe van OdessaJan Paul HinrichsDe mythe van Odessa is een nieuw boek dat alleen zijn titel leent van de uitgave uit 1993. Alle stukken die erin zijn opgenomen verschijnen hier voor het eerst. Een Oekraïense vertaling van deze nieuwe uitgave verscheen in het voorjaar van 2011.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Het oog in 't zeil stedenreeks: De mythe van Odessa

De Mythe van Odessa

Jan Paul Hinrichs

De mythe van Odessa is een nieuw boek dat alleen zijn titel leent van de uitgave uit 1993. Alle stukken die erin zijn opgenomen verschijnen hier voor het eerst. Een Oekraïense vertaling van deze nieuwe uitgave verscheen in het voorjaar van 2011.

De stad Odessa was voor menig Rus een uitwijkplaats waar Rusland in contact stond met de wijde wereld. Ook werd Odessa een stad van opperste melancholie en frustratie: de haven aan de Zwarte Zee was voor duizenden Russen die in 1920 voor de bolsjewieken vluchtten het laatste wat ze van hun Russische vaderland zagen. Voor Joden is de naam Odessa verbonden met de pogroms in de tsaristische tijd en de moordpartijen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad lijkt een symbool van het nomadenbestaan van de mens, van heimwee naar een ander rijker, warmer, gelukkiger en slenterend leven.
In deze uitgave staan zeven schrijvers centraal die voor altijd verbonden zijn met de stad Odessa: Ivan Boenin, Konstantin Paustovski, Isaak Babel, Ilja Ilf, Jevgeni Petrov, Valentin Katajev en Joeri Olesja.

Jan Paul Hinrichs is samensteller van De façades van Sint-Petersburg en auteur van het twaalfde deel in de literaire-stedenreeks Lemberg ¿ Lwów ¿ Lviv, dat ook in het Oekraïens is verschenen.

Omvang 176 pagina¿s
Formaat 14 x 22 cm
Illustraties circa 30 illustraties
Uitvoering paperback
Vormgeving Marjan Gerritse

Prijs ¿ 22,50
ISBN 978 90 5937 2948


ISBN
9789059372948
Pagina's
176
Verschenen
Serie
Het oog in 't zeil stedenreeks
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lubberhuizen, Uitgeverij Bas

Reizen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren