Boekhandel Douwes Den Haag

Is u bekend met het alfabet?

verhalen uit een boekhandel

Joris van Casteren

Is u bekend met het alfabet?

Is u bekend met het alfabet?

verhalen uit een boekhandel

Is u bekend met het alfabet?

 

In veel opzichten doet Athenaeum Boekhandel denken aan de Bibliotheek van Babel uit het beroemde, gelijknamige verhaal van Jorge Luis Borges. Er zijn veelhoekige kamers, geheime galerijen en verborgen balustrades, met een boekenhoeveelheid die alles lijkt te omvatten wat ooit is geschreven.Dit boekenheelal bestaat vijftig jaar.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Is u bekend met het alfabet?

In veel opzichten doet Athenaeum Boekhandel denken aan de Bibliotheek van Babel uit het beroemde, gelijknamige verhaal van Jorge Luis Borges. Er zijn veelhoekige kamers, geheime galerijen en verborgen balustrades, met een boekenhoeveelheid die alles lijkt te omvatten wat ooit is geschreven.
Dit boekenheelal bestaat vijftig jaar. Om dit heugenswaardige feit luister bij te zetten reisde Joris van Casteren als een postmoderne Borges rond in de legendarische boekhandel op zoek naar verhalen en mythes. Hij sprak met vaste bezoekers, schrijvers, uitgevers en verkopers, spitte de ontstaansgeschiedenis door en reconstrueerde de tumultueuze beginjaren.
Is u bekend met het alfabet? is niet alleen de biografie van een boekenpaleis, maar ook een verhalentheater waar alle liefhebbers van karakteristieke boekhandels graag in zullen ronddwalen.


ISBN
9789059374638
Pagina's
160
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bas Lubberhuizen

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren