Boekhandel Douwes Den Haag

De versplinterde samenleving

De versplinterde samenleving

Jan Berting

De versplinterde samenleving

De versplinterde samenleving

De versplinterde samenleving

De versplinterde samenleving

 

Hoe stellen we ons de toekomstige samenleving voor? Welke beelden hebben wij van de komende decennia? De ideologie van de modernisering is gebaseerd op het idee dat de samenleving wordt voortgedreven door onvermijdelijke technologische en economische ontwikkelingen waaraan instituties, werknemers, burgers en consumenten zich moeten aanpassen.


Direct te downloaden

€ 9,95


Beschrijving De versplinterde samenleving

Hoe stellen we ons de toekomstige samenleving voor? Welke beelden hebben wij van de komende decennia? De ideologie van de modernisering is gebaseerd op het idee dat de samenleving wordt voortgedreven door onvermijdelijke technologische en economische ontwikkelingen waaraan instituties, werknemers, burgers en consumenten zich moeten aanpassen. Deze ideologie geeft in toenemende mate richting aan het politieke en economische handelen. In dit boek wordt betoogd dat deze modernisering echter leidt tot een versplinterde samenleving.

Kunnen we iets tegen de versplintering doen, of kunnen we ons slechts aanpassen aan de modernisering? De auteur stelt dat we deze versplintering tegen kunnen gaan door een duidelijke relatie te leggen tussen ons individuele handelen en het algemeen belang. Dit alles vereist heldere maatschappelijke toekomstbeelden, zodat de burger meer inzicht krijgt in de manier waarop zijn keuzen de toekomst bepalen. Dat leidt onder andere tot de conclusie dat het democratisch gehalte van Nederland en van de Europese Unie sterk verhoogd moet worden.

Dit boek is van belang voor iedereen die zich interesseert voor de invloed van maatschappelijke veranderingen op de kwaliteit van ons bestaan. Het geeft handvatten aan degenen die zich willen oriƫnteren in een bewogen samenleving, zonder daarbij genoegen te nemen met pasklare antwoorden.

Dr. Jan Berting is emeritus-hoogleraar Sociologie en sociaal beleid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Recente publicaties van zijn hand zijn Fundamentalisme en democratie. De open samenleving en haar hedendaagse tegenstrevers (2004) en Europe: a Heritage, a Challenge, a Promise (2006).


ISBN
9789059723931
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Eburon


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren