Boekhandel Douwes Den Haag

Een avond in augustus

De bewoners van het eiland moeten vertrekken - en dat blijft niet zonder gevolgen

Victoria Hislop

Een avond in augustus

Een avond in augustus

De bewoners van het eiland moeten vertrekken - en dat blijft niet zonder gevolgen

Een avond in augustus

 

De leprakolonie op Spinalonga, ‘het eiland’ uit het gelijknamige boek, wordt opgeheven – en dat gaat niet onopgemerkt voorbijAugustus 1957. Het is de avond van een groot feest in Plaka, Kreta, ter gelegenheid van de sluiting van Spinalonga, de leprakolonie aan de overkant van de baai.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Een avond in augustus

De leprakolonie op Spinalonga, ‘het eiland’ uit het gelijknamige boek,
wordt opgeheven – en dat gaat niet onopgemerkt voorbij

Augustus 1957. Het is de avond van een groot feest in Plaka, Kreta, ter gelegenheid van de sluiting van Spinalonga, de leprakolonie aan de overkant van de baai. Er is eindelijk een geneesmiddel gevonden en de bewoners van het eiland zijn na lange tijd vrij om terug te keren naar hun families.

Maar die nacht zet een tragisch en gewelddadig incident alles in een nieuw licht. Doordat sommigen hun vrijheid terug hebben, zijn anderen voorbestemd om die van hen te verliezen. Plaka zal nooit meer hetzelfde zijn, iedereen zal zijn leven weer moeten opbouwen – als dat mogelijk is.

Een avond in augustus herenigt de lezer met Anna, Maria, Manoli en -Andreas, de hoofdpersonen uit Het eiland. In de weken voorafgaand aan de evacuatie van Spinalonga en bij de nasleep ervan, vinden in hun -levens gebeurtenissen plaats die nog lang zullen na-echoën.

Victoria Hislop in de pers

‘Een prachtig boek over een periode in de geschiedenis die me tot nu toe nooit echt duidelijk was.’ Boekblad

‘Een knappe mix van een goed verhaal en interessante informatie over de Griekse samenleving, taal en cultuur. Hislop plaatst de huidige Griekse crisis in een breder kader en zorgt op die manier misschien voor wat meer begrip.’ NBD Biblion

‘Meeslepend, fantastisch gedetailleerd en heel ambitieus.’
The Sunday Times

ISBN
9789059902435
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
301
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boekerij

Romans