Boekhandel Douwes Den Haag

Politiek Nu!

Samen leven in de wereld van morgen

Fernando Savater

Politiek Nu!

Politiek Nu!

Samen leven in de wereld van morgen

Politiek Nu!

 

Fernando Savater [*1947] is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Madrid en een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met talrijke internationale bestsellers over de actualiteit van de aloude levensvragen in de moderne wereld.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Politiek Nu!

Fernando Savater [*1947] is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Madrid en een van de meest gelezen filosofen van onze tijd. Hij verwierf grote faam met talrijke internationale bestsellers over de actualiteit van de aloude levensvragen in de moderne wereld. Beroemd is «Het goede leven», zijn zeer succesvolle verkenning van de vraag: wat is goed en wat is fout als het gaat om ethiek?
In «Politiek nu!» richt hij zich op even speelse, duidelijke, leesbare, als indringende en tot nadenken stemmende manier op de vraag: wat is goed en wat is fout als het gaat om politiek? Savater heeft het in dit boek niet over de politiek van beroepsbestuurders, van ambtelijke nota’s en ambitieuze baantjesjagers. Hier gaat het over politiek waarmee wij allemaal te maken hebben: de dilemma’s van het dagelijks leven, waar iedereen – jong en oud, man en vrouw – elke dag tegenaan loopt. Savater confronteert ons met kwesties als: waarom betekent vrijheid ook verantwoordelijkheid? Wat is de relatie tussen individualisme en gemeenschapszin? Wat heeft het welzijn van anderen te maken met ons eigenbelang? En wat kunnen wij als individuen doen oog in oog met de klimaatcrisis en het populisme. Kortom: waarom gaat politiek iedereen ter harte?

In dit levendige en hoogst actuele boek put Savater op inspirerende wijze uit de bronnen van de westerse traditie, van Aristoteles, Spinoza, Alexis de Tocqueville, Shakespeare en Adam Smith tot aan Erich Fromm, Albert Camus en Hannah Arendt. En telkens vraagt hij zich daarbij af: «Wat hebben wij, hier en nu, voor ons eigen leven, aan de ideeën van deze denkers?»
Zo presenteert Savater in «Politiek nu!» politiek als praktische levenskunst voor iedereen die zich niet wenst neer te leggen bij een samenleving vol van egoïsme, populisme, zelfverrijking of utopische illusies. Dit boek bewijst dat politiek op een menselijke maat elke dag opnieuw van levensbelang is.

«Door zijn aanstekelijke stijl geeft Fernando Savater lessen in filosofie waar een mens uitermate vrolijk van wordt.» – NRC Handelsblad

«Werkelijk prachtig! Dit is filosofie die swingt!» – Libération

(Een geactualiseerde editie van het boek dat eerder verscheen onder de titel «Goed samen leven»)


ISBN
9789061317104
Pagina's
176
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bijleveld, Uitgeverij

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren