Boekhandel Douwes Den Haag

Moderne filosofie

Van Descartes tot Wittgenstein

Roger Scruton

Moderne filosofie

Moderne filosofie

Van Descartes tot Wittgenstein

Moderne filosofie

 

Roger Scruton (*1944-2020) geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen van onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar aan de universiteit van Boston; tevens was hij gasthoogleraar aan universiteiten als Princeton, Stanford en Cambridge.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 24,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Moderne filosofie

Roger Scruton (*1944-2020) geldt als een van de scherpste, interessantste en meest spraakmakende filosofen van onze tijd. Hij studeerde wijsbegeerte in Cambridge en Londen, waarna hij hoogleraar Esthetiek werd aan de universiteit van Londen en ook hoogleraar aan de universiteit van Boston; tevens was hij gasthoogleraar aan universiteiten als Princeton, Stanford en Cambridge. Nadien was hij vrijgevestigd schrijver, journalist, columnist, criticus, tv-presentator, componist en ongebonden wijsgeer.
«Moderne filosofie» wordt over de hele wereld geroemd als een van zijn belangrijkste filosofische werken. In een even helder als persoonlijke stijl biedt Scruton een overzicht van stromingen en hoofdfiguren van de moderne wijsbegeerte.

Het boek bestrijkt de gehele periode vanaf de grondlegger van de moderne filosofie René Descartes tot de belangrijkste
filosoof uit de recente tijd Ludwig Wittgenstein. In een even heldere als persoonlijke stijl biedt Scruton hier een overzicht van stromingen en hoofdfiguren vanuit het perspectief dat filosofie een samenhangend geheel vormt van vragen, antwoorden en weer nieuwe vragen.
Of het nu gaat om Spinoza, Leibniz, Locke, Hume, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Marx, Heidegger, Frege, Sartre of Wittgenstein, steeds weer blijkt filosofie een menselijke zoektocht naar wijsheid, inzicht, begrip, waarheid, en bovenal de grenzen
In «Moderne filosofie» neemt Scruton de lezer stap voor stap mee op een ontdekkingsreis in het spoor van die zoektocht. Dit boek is een ideale inleiding voor een ieder die serieus wil kennisnemen van de geschiedenis en denkwijzen van de moderne filosofie.

«Iedereen die een werkelijk uitmuntende inleiding op de moderne wijsbegeerte zoekt, heeft die nu gevonden.» – Good Book Guide

«Dit boek is eenvoudig onmisbaar voor een ieder die iets wil weten van de moderne filosofie.» – Alan Ryan


ISBN
9789061318286
Verschenen
NUR
730
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Erven J. Bijleveld

Filosofie