Boekhandel Douwes Den Haag

Op weg naar de bron

Inleiding in de Nieuwe Psychologie gebaseerd op de leringen van Alice A. Bailey en Meester D.K.

Marc Thiessens & Elly Lichtenberg

Op weg naar de bron

Op weg naar de bron

Inleiding in de Nieuwe Psychologie gebaseerd op de leringen van Alice A. Bailey en Meester D.K.

Op weg naar de bron

 

Na jarenlange bestudering van het werk van Alice A. Bailey en dat van haar voorloper H.P. Blavatsky ontstond dit boek als poging om hun esoterisch gedachtegoed een praktische invulling te geven. Het kernwoord is begoocheling, dat wil zeggen de gezamenlijke misleidingen waaraan het menselijke bestaan is blootgesteld.


Nog te verschijnen

€ 19,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Op weg naar de bron

Na jarenlange bestudering van het werk van Alice A. Bailey en dat van haar voorloper H.P. Blavatsky ontstond dit boek als poging om hun esoterisch gedachtegoed een praktische invulling te geven.
Het kernwoord is begoocheling, dat wil zeggen de gezamenlijke misleidingen waaraan het menselijke bestaan is blootgesteld. De weg van de ziel met zijn vier expressielichamen (persoonlijkheid-mentaal-astraal-fysiek) loopt via studie, meditatie en dienstbaarheid naar een steeds hoger niveau van bewustzijn. Begrippen als de Zeven Stralen, de Gebieden, en de Monade spelen hierbij een belangrijke rol. Dit geheel vormt de inhoud van wat ook wel de Nieuwe Psychologie genoemd wordt.
De auteurs hebben zich beijverd om deze omvangrijke materie toegankelijk te maken voor eenieder die in het onderwerp geïnteresseerd is. Een begrippenlijst met verklaringen van de gebruikte begrippen en een overzicht van de boeken van Alice Bailey complementeren het geheel. De structuur in de vorm van zeven hoofdstukken is daarbij meer dan alleen maar symbolisch en enkele kleurenschema’s en tabellen bieden een helder overzicht en brengen een en ander op een adequate manier met elkaar in verband.


ISBN
9789062711734
Pagina's
176
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Synthese

Filosofie