Boekhandel Douwes Den Haag

Laat de verschijnselen spreken

Handboek systemisch werk in organisaties

Peter Dalmeijer

Laat de verschijnselen spreken

Laat de verschijnselen spreken

Handboek systemisch werk in organisaties

Laat de verschijnselen spreken

 

Dit swingende boek gaat over het waarnemen en in beweging brengen van vastgelopen processen in organisaties. Loop met Peter Dalmeijer mee en leer hoe je systemisch kunt werken in teams en organisaties


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 28,95


Beschrijving Laat de verschijnselen spreken

Organisaties zijn net mensen. Elke organisatie en elk team kent, net zoals mensen, eigen unieke patronen. Deze patronen, ook wel dynamieken genaamd, tonen zich in diverse verschijningsvormen. Soms tillen ze een tipje van de sluier op, waarbij we zien dat er achter die sluier een wereld schuil kan gaan. Systemisch werk en organisatieopstellingen helpen je een weg te banen van die verschijnselen naar de onderliggende laag, waar je de oorsprong van de dynamieken kunt vinden.

Met systemische werkvormen laten we die verschijnselen spreken. Ze bieden ook antwoord op verschillende vragen. Waarom blijven bepaalde ongewenste zaken in organisaties steeds terugkomen? Hoe leer je kijken op een diepere laag? Hoe kun je de onderstroom, dat waar het echt over gaat, beter duiden? Hoe breng je in een organisatie weer gezonde verhoudingen tussen mensen en processen aan?

Peter is rock and roll en net daardoor is dit boek een festival geworden waar je van heel veel verschillende aspecten kunt proeven die relevant zijn om systemisch werken in organisatie in de vingers te krijgen. Peter is van vele markten thuis en het is aan jou om te bepalen waar je meer van wilt, waar je dieper wilt gaan of waar je al genoeg van hebt. Het is een boek dat de mogelijkheden toont waarmee je je eigen systemische werk kunt kruiden’.
Philippe Bailleur

Vul jouw toolbox aan met diverse, toegankelijke werkvormen die zowel toepasbaar zijn op de concrete, zichtbare bovenlaag binnen organisaties alsook op de transformerende bewegingen in de onderstroom.

Over de auteur
Peter Dalmeijer is een zeer ervaren en swingende opleider in NLP, Systemisch Werk en organisatieopstellingen. Vanuit zijn bedrijf Vidarte heeft hij als organisatiecoach binnen honderden organisaties gewerkt met leiders en hun teams. Zijn passie voor mensen en organisatie- en teamdynamieken benaderd vanuit de onderstroom maken hem tot de creatieve en inspirerende auteur van dit boek


ISBN
9789077290231
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Het Noorderlicht

Psychologie