Boekhandel Douwes Den Haag

Document voor een Monument

Verleden van het Binnenhof

Mizja Haak & Dick Holthuis

Document voor een Monument

Document voor een Monument

Verleden van het Binnenhof

Document voor een Monument

 

Over verleden, gebruik en toekomst van het Binnenhof. Een unieke verkenningstocht door de ontstaansgeschiedenis van een gebouwencomplex dat van groot historisch belang en uniek in de wereld is.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 99,95

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Document voor een Monument

Document voor een Monument – Hofboek 1, Verleden van het Binnenhof

Het eerste deel van een serie van drie boeken, rijk geïllustreerd en goed gedocumenteerd. Die leggen niet alleen de renovatie van het Binnenhof vast – ze kijken ook terug naar het ontstaan, en naar het gebruik en de gebruikers van het Binnenhof door de eeuwen heen. Een vierde boek gaat over de oude en nieuwe kunst van het Binnenhof, een collectie die duizenden stuks telt en die door slechts weinigen gezien wordt.

Een uitgave van Stichting Document voor een Monument, met bijdragen van o.a. Sanne Frequin, Nicolaas Matsier, Ferry Mingelen en Diederik Smit en kunstwerken uit de collecties van o.a. Amsterdam Museum, Boston Museum of Fine Arts, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Het Louvre, Koninklijke Verzamelingen, Mauritshuis en het Rijksmuseum.


ISBN
9789081894517
Pagina's
352
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Document voor een Monument

Geschiedenis