Boekhandel Douwes Den Haag

Maffia

Ewa Lipska

Maffia

Maffia

Maffia

 

Je kunt veel van de Poolse dichter Ewa Lipska zeggen, maar niet dat ze de belangrijke thema's schuwt. Politiek, oorlog, natuurkunde, liefde, erotiek: ze worden opgevoerd als kruimeltjes in een groter spel, waarvan Lipska op zijn minst de suggestie wekt dat ze de regels haarfijn door heeft.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Maffia

Je kunt veel van de Poolse dichter Ewa Lipska zeggen, maar niet dat ze de belangrijke thema's schuwt. Politiek, oorlog, natuurkunde, liefde, erotiek: ze worden opgevoerd als kruimeltjes in een groter spel, waarvan Lipska op zijn minst de suggestie wekt dat ze de regels haarfijn door heeft. De gedichten in haar nieuwe bundel 'Maffia' lezen dan ook als mysterieuze, spannende, boze, teleurgestelde en kritische formules, waarbij een niet geïdentificeerd onheil op wacht lijkt te staan. Geboren in het naoorlogse Polen, met alle stukgeslagen dromen en onvrijheid van dien, heeft Lipska altijd al, en nu ook weer, een scherp oog voor destructie en het menselijk falen.

'Er is geen medelijden.
Er is een machine.
Die zal je uitleggen
wat ik tegen je wil zeggen.
Ze onderschept jouw gegevens
aan mijn hart.'

(uit het gedicht 'Kunstmatige intelligentie')


'Lipska is een hoofdrolspeler in de Europese literatuur'- Huffington Post


Ewa Lipska (1945) is één van de bekendste Poolse dichters van dit moment. Haar werk werd in vijftien talen vertaald. Onlangs nog won ze de prestigieuze Julian Tuwim Literaire Prijs van de stad Łódz. Bijna elk jaar wordt ze genoemd als kansrijke kandidaat voor de Nobelprijs.


ISBN
9789082723151
Pagina's
60
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Douane, Stichting Uitgeverij

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren