Boekhandel Douwes Den Haag

Verbrand verleden

Nelleke van der Schee

Verbrand verleden

Verbrand verleden

Verbrand verleden

 

In een tijd waarin de wereld in brand stond, werpt Hélènes zoektocht, dwars door bezet Europa, een ontnuchterend licht op de onbekende achtergrond van haar moeder en haar eigen verleden


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Verbrand verleden

Door het bombardement van veertien mei 1940 ondergaat Rotterdam een metamorfose die zijn aangezicht compleet zal veranderen, evenals de levens van de bewoners van het vooroorlogse Lanenkwartier, waar geen steen op de andere blijft staan. Vierenzestig jaar later wordt door Hélène Groenhof een beroep gedaan op het geheugen van deze overlevenden en hun verzetsactiviteiten, die zich uitstrekken van Rotterdam tot aan het Westland.
In een tijd waarin de wereld volledig in brand leek te staan, werpt Hélènes zoektocht, die haar voert naar ‘haar’ Rotterdam en dwars door geoccupeerd Europa, een ontnuchterend licht op de onbekende achtergrond van haar moeder en haar eigen verleden. Terwijl donkere wolken zich samenpakken boven haar huwelijk, zet een curieuze vurigheid haar aan tot het ontrafelen van haar drijfveren om keuzes voor de toekomst te maken, die uit het diepst van haar hart komen.


ISBN
9789082952407
Pagina's
272
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam Roots

Literatuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren