Boekhandel Douwes Den Haag

Het recht van de snelste

Hoe ons verkeer steeds asocialer werd

Thalia Verkade & Marco te Brömmelstroet

Het recht van de snelste

Het recht van de snelste

Hoe ons verkeer steeds asocialer werd

Het recht van de snelste

 

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuiskomen?  Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het recht van de snelste

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuiskomen? 

Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving. Het bepaalt zelfs hoe we met elkaar omgaan.

In dit boek gaan journalist Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen –  en laten zien dat een radicaal andere inrichting mogelijk is.

Reacties:

'Thalia Verkade is er zo eentje die verder graaft waar anderen ophouden, en uiteindelijk met de meest prachtige en vooral verrassende ontdekkingen en inzichten weer boven komt. Lees alles wat zij schrijft.'
- Joris Luyendijk

‘Thalia Verkade bezit de gave om opnieuw te kijken naar dingen die je dacht te kennen. Zoals je eigen straat, fiets of leven. Dit boek is een aanstekelijk pleidooi voor een rustiger, rijker leven.’
Arjen van Veelen, schrijver

‘Ook feiten over de publieke ruimte zijn op normen gebaseerd. Dat laat dit inzichtgevende boek goed zien.’.
- Trudy Dehue, wetenschapsonderzoeker


ISBN
9789083000718
Pagina's
264
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Correspondent BV

Literaire non-fictie