Boekhandel Douwes Den Haag

Tegen totalitarisme

Essays over politiek en literatuur

George Orwell

Tegen totalitarisme

Tegen totalitarisme

Essays over politiek en literatuur

Tegen totalitarisme

 

Waarin schuilen de verlokkingen van het nationalisme en het fascisme? Hoe worden taal en literatuur gebruikt voor politieke doelen? Wat kun je doen om je eigen schrijfstijl te verbeteren? In 'Tegen totalitarisme' lees je de antwoorden van George Orwell op deze vragen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Tegen totalitarisme

Waarin schuilen de verlokkingen van het nationalisme en het fascisme? Hoe worden taal en literatuur gebruikt voor politieke doelen? Wat kun je doen om je eigen schrijfstijl te verbeteren? In 'Tegen totalitarisme' lees je de antwoorden van George Orwell op deze vragen.

Orwell toont haarscherp hoe politieke ideologieën werken. Ook bespreekt hij de literaire helden die hem inspireerden bij het schrijven van Animal Farm en 1984. Orwells puntige columns en radio-optredens bevatten waarschuwingen voor duistere politiek, die niets aan actualiteit hebben ingeboet.

'Tegen totalitarisme' is een selectie van de beste teksten die Orwell schreef als journalist, criticus en politiek commentator — de meeste nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.


ISBN
9789083121505
Pagina's
196
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie