Boekhandel Douwes Den Haag

De zee, de zee, alleen de zee

Een roman over Betzy Akersloot-Berg

Tineke Hendriks

De zee, de zee, alleen de zee

De zee, de zee, alleen de zee

Een roman over Betzy Akersloot-Berg

De zee, de zee, alleen de zee

 

Het is 1875 als de Noorse Betzy Berg richting Lapland vertrekt, een leven van reizen en schilderen tegemoet. Omdat haar ouders geen geld hebben voor een kunstopleiding ontwikkelt ze haar talent op eigen kracht.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 23,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De zee, de zee, alleen de zee

Het is 1875 als de Noorse Betzy Berg richting Lapland vertrekt, een leven van reizen en schilderen tegemoet. Omdat haar ouders geen geld hebben voor een kunstopleiding ontwikkelt ze haar talent op eigen kracht. Ze reist naar München en Den Haag, waar ze een leermeester vindt in Hendrik Mesdag, die haar samen met zijn vrouw Sientje onder zijn hoede neemt. Betzy is echter te eigenzinnig voor een rustig bestaan in de Haagse kunstwereld, ze gaat liever op walvisjacht.

In haar leven lijkt geen plaats voor een echtgenoot, totdat ze trouwt met de Nederlandse Gooswinus Akersloot. Ze vestigen zich op Vlieland, waar haar atelier uitkijkt op de Zuiderzee. Ze blijft onvermoeibaar schilderen en reizen. In haar eentje zwerft ze langs de Europese kust, van de Noordkaap tot Napels en terug. Waar ze ook komt, schildert ze de zee, het liefst in een vliegende storm.

De zee, de zee alleen is een avontuurlijke roman over het leven van de Noorse kunstschilder Betzy-Akersloot-Berg (1850-1922).


ISBN
9789083146881
Pagina's
288
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Orlando

Literaire roman, novelle