Boekhandel Douwes Den Haag

Worst Bank Scenario

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit

Hester Bais & Wink Sabee

Worst Bank Scenario

Worst Bank Scenario

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit

Worst Bank Scenario

 

Worst Bank Scenario openbaart omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit. Dit scenario moet banken redden van de financiële afgrond.


Nog te verschijnen

€ 25,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Worst Bank Scenario

Tientallen miljarden euro hebben ondernemers en semipublieke instellingen sinds het begin van deze eeuw betaald aan banken voor de kosten van renteswaps. Een financieel product dat niet doet wat het belooft en waarbij niemand belang had. Zo draaien zij deels op voor het perverse verdienmodel van banken dat heeft geleid tot de Kredietcrisis van 2008. En zij betalen nog steeds, want het probleem is niet opgelost.

En de Nederlandse burger betaalt mee. Naast hogere belastingen krijgt Nederland via een omweg nog een rekening gepresenteerd. Minder handen aan het bed in de zorg, een lagere kwaliteit van onderwijs voor onze kinderen en uitstel van huizenbouw en grootschalig onderhoud.

Worst Bank Scenario vertelt het verhaal van de jarenlange strijd van advocaat financieel recht Hester Bais tegen grootbanken en toezichthouders. Tijdens haar bijna tien jaar durende onderzoek ontdekt zij een groots opgezet scenario dat bankbestuurders hebben opgezet met hun spindoctors, advocaten en accountants.

In Worst Bank Scenario ontvouwt zij deze grootschalige bankenfraude en netwerkcorruptie. Ook maakt zij duidelijk dat de staat, de toezichthouders en het Openbaar Ministerie al jarenlang zijn gegijzeld door de banklobby. Ze laat zien dat de rechtsstaat – de werking van macht en tegenmacht – gevaar loopt.

Worst Bank Scenario verschijnt in de zomer van 2021 en is opgetekend door Wink Sabée.


ISBN
9789083148229
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SaBAIS B.V.

Literaire non-fictie