Boekhandel Douwes Den Haag

Worst bank scenario

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit

Wink Sabee & Hester Bais

Worst bank scenario

Worst bank scenario

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit

Worst bank scenario

 

Worst Bank Scenario onthult omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit. Dit scenario moet banken redden van de financiële afgrond.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 25,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Worst bank scenario

De kredietcrisis van 2008 is nog steeds niet opgelost. Banken, de veroorzakers van de kredietcrisis, zijn op dezelfde voet verder gegaan. De immense liquiditeitstekorten bij ING, Rabobank en staatsbanken ABN AMRO en de Volksbank zijn blijvend verborgen gehouden met hulp van toezichthouders, de Nederlandse Staat en de ECB. Van deze grootste bankenfraude ooit, doet mr. drs. Hester Bais, advocaat financieel recht en econoom, al acht jaar vergeefs melding bij het ministerie van Financiën en de toezichthouders.

Worst Bank Scenario onthult deze grootschalige bankenfraude en netwerkcorruptie. Het is het resultaat van tien jaar onderzoek van Bais naar bankbalansen en de juridische aspecten van het maskeren van deze fraude. Een in 2008 heimelijk doorgevoerde wetswijziging redde de banken en legde de rekening van de kredietcrisis neer bij burgers, het mkb en (semi)publieke instellingen in de zorg, het onderwijs en de woningbouw. Verder spelen pensioenfondsen ABP en PFZW een bedenkelijke rol in het verhullen van deze fraude en het in stand houden van de bonussen en topsalarissen van bankiers. De Europese Unie neemt het stokje nu over, waardoor de volgende rekening van deze bankenfraude op het bord komt van toekomstige generaties, de jongeren van nu. Het verhaal van Hester Bais is opgetekend door Wink Sabée.


ISBN
9789083148229
Pagina's
416
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SaBAIS B.V.

Literaire non-fictie