Boekhandel Douwes Den Haag

Ode parfum

De jonge jaren van een groot talent

Geertje Geerlings

Ode parfum

Ode parfum

De jonge jaren van een groot talent

Ode parfum

 

Ode Parfum, het debuut van Geertje Geerlings, beschrijft op filmische wijze de romantische jeugdherinneringen van een getalenteerde parfumontwerpster. Vlak voor haar dood, aan het begin van 2020, ziet de oudere en succesvolle carrièrevrouw Isabelle Hoedemaker de eerste twintig jaar van haar leven als een film aan zich voorbijtrekken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ode parfum

Ode Parfum, het debuut van Geertje Geerlings, beschrijft op filmische wijze de romantische jeugdherinneringen van een getalenteerde parfumontwerpster.

Vlak voor haar dood, aan het begin van 2020, ziet de oudere en succesvolle carrièrevrouw Isabelle Hoedemaker de eerste twintig jaar van haar leven als een film aan zich voorbijtrekken. Geboren op de dramatische 4 mei 1940 groeit ze op in een wereld die begint met de verschrikkingen van de oorlog, maar vervolgens in de decennia daarna op een dynamische manier steeds meer welvaart en welzijn weet te scheppen. De problemen met haar overspelige vader, haar geloofsgekke moeder, haar homoseksuele hartsvriend en haar grote onmogelijke liefde brengen Isabelle eerder dan anderen tot kracht en volwassenheid. Door een uitzonderlijk reukvermogen en een feilloos gevoel voor alles wat met geuren te maken heeft, ontwikkelt ze zich in korte tijd tot een creatief en commercieel succesvolle zakenvrouw die aan de basis staat van een imperium van onweerstaanbare parfums. Als afscheidscadeautje aan de medewerkers in haar bedrijf vertelt ze in een videoboodschap hoe zij zich na de oorlog ontwikkeld heeft en hoe daarmee de firma tot stand is gekomen.

Het succes was en is prachtig, maar liever had ze liefde gehad, blijft ze erbij zeggen.


ISBN
9789083154183
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vrije Uitgevers, De

Literaire roman, novelle