Boekhandel Douwes Den Haag

De waterdragers van God

Alles wat voorbij is, deel 1

Manès Sperber

De waterdragers van God

De waterdragers van God

Alles wat voorbij is, deel 1

De waterdragers van God

 

De waterdragers van God Alles wat voorbij is - deel I 'Een Joods kind, sensitief en begaafd, dat opgroeit in Midden-Europa in de tijd van de Eerste Wereldoorlog – wie zou dat beter stem kunnen geven dan Manès Sperber zelf?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 12,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De waterdragers van God

De waterdragers van God
Alles wat voorbij is - deel I

'Een Joods kind, sensitief en begaafd, dat opgroeit in Midden-Europa in de tijd van de Eerste Wereldoorlog – wie zou dat beter stem kunnen geven dan Manès Sperber zelf? De waterdragers van God is de gedroomde opening van zijn autobiografische trilogie.'
Douwe Draaisma

In De waterdragers van God blikt Manès Sperber terug op zijn jeugdjaren in Zablotow, een stadje in het huidige Oekraïne dat voor de Eerste Wereldoorlog behoorde tot het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk en werd bevolkt door Joden, Roethenen en Polen. In een meeslepende, bloemrijke stijl neemt de schrijver de lezer mee naar een wereld die voorgoed voorbij is, die willens en wetens is vernietigd, 'vermoord'. Intense herinneringen aan eerste indrukken tijdens Sperbers jeugdjaren worden afgewisseld met bespiegelingen op de werking van het geheugen.

Manès Sperber (1905-1984) was een Duitstalige Joodse schrijver en psycholoog. In zijn autobiografische trilogie Alles wat voorbij is verhaalt hij over zijn buitengewoon boeiende leven. De waterdragers van God is het eerste deel van die trilogie en is uitstekend als een op zichzelf staand boek te lezen.


ISBN
9789083166131
Pagina's
237
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
NBC - Van Maaskant Haun

Literaire non-fictie