Boekhandel Douwes Den Haag

Het raadsel van de speelman

Jos Kessels

Het raadsel van de speelman

Het raadsel van de speelman

Het raadsel van de speelman

 

Weet de taal die je gebruikt wel uit te drukken wat je wil zeggen? Na het lezen van Het raadsel van de speelman weet je dat niet zo zeker meer. In deze filosofische novelle maken we kennis met een hoofdpersoon die toegelaten wil worden tot de orde van kralenspelers.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het raadsel van de speelman

Weet de taal die je gebruikt wel uit te drukken wat je wil zeggen? Na het lezen van Het raadsel van de speelman weet je dat niet zo zeker meer.

In deze filosofische novelle maken we kennis met een hoofdpersoon die toegelaten wil worden tot de orde van kralenspelers. Daarvoor gaat hij in de leer bij de raadselachtige speelman, die in allerlei geheimzinnige gesprekken zijn kennis, houding en karakter toetst. Gaandeweg leert hij zichzelf en zijn beweegredenen steeds beter kennen. Maar de spanningen lopen ook steeds hoger op. Verlaat de ik-figuur de orde van kralenspelers of zal hij de vragen van de speelman weten te doorstaan?

In Het raadsel van de speelman speelt filosoof Jos Kessels weergaloos met taal om de grenzen van de taal aan te geven. Po√ętische zinnen zetten je steeds weer aan het denken, en brengen je net als de ik-figuur aan het duizelen.

Een rijke literair-filosofische vertelling voor liefhebbers van fijnzinnig taalgebruik.


ISBN
9789083178523
Pagina's
164
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Literaire roman, novelle