Boekhandel Douwes Den Haag

Denken in het donker met Richard Linklater

Denken in het donker met Richard Linklater

Denken in het donker met Richard Linklater

Denken in het donker met Richard Linklater

 

We kennen allemaal films die ons aan het denken zetten. Dat is geen toeval: menig regisseur fundeert zijn of haar films met filosofisch gedachtegoed. In de nieuwe reeks ‘Denken in het donker’ beschrijven filosofen vanuit verschillende invalshoeken de filosofie van een regisseur en diens films. Je maakt in elk boek kennis met de onderliggende ideeën, aannames en wereldbeelden van een regisseur.


Nog te verschijnen

€ 12,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Denken in het donker met Richard Linklater

We kennen allemaal films die ons aan het denken zetten. Dat is geen toeval: menig regisseur fundeert zijn of haar films met filosofisch gedachtegoed.

In de nieuwe reeks ‘Denken in het donker’ beschrijven filosofen vanuit verschillende invalshoeken de filosofie van een regisseur en diens films. Je maakt in elk boek kennis met de onderliggende ideeën, aannames en wereldbeelden van een regisseur. Zo steek je zowel iets op over het filmische oeuvre van de regisseur als over filosofische vraagstukken.

Richard Linklater bijt het spits af. Linklater, geboren in 1960, staat bekend als een regisseur die op weergaloze wijze met tijd speelt. Sommige van zijn films spelen zich af in een dag of een paar uur, maar Boyhood beslaat maar liefst twaalf jaar. Door filmcritici werd Linklater in 2017 verkozen tot beste regisseur van de afgelopen vijfentwintig jaar. Beroemde films van hem zijn, naast het veelbekroonde Boyhood, de Before-trilogie en Dazed and Confused.


ISBN
9789083178547
Pagina's
128
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie