Boekhandel Douwes Den Haag

De gelukkige neuroot

Waarom we allemaal afwijken

Saskia Kalb

De gelukkige neuroot

De gelukkige neuroot

Waarom we allemaal afwijken

De gelukkige neuroot

 

Tegenwoordig gebruiken we het woord neuroot meestal beschimpend: de neuroot zou een teer wezen zijn dat de stress van het alledaagse leven niet aankan. Dit is een misvatting, stelt Saskia Kalb. De neuroot verdient een opwaardering, want er leeft een neuroot in ons allemaal.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95


Beschrijving De gelukkige neuroot

Tegenwoordig gebruiken we het woord neuroot meestal beschimpend: de neuroot zou een teer wezen zijn dat de stress van het alledaagse leven niet aankan.

Dit is een misvatting, stelt Saskia Kalb. De neuroot verdient een opwaardering, want er leeft een neuroot in ons allemaal. Iedereen past verdedigingsmechanismen toe om met kleine en grote problemen om te gaan. In De gelukkige neuroot brengt Kalb deze verdedigingsmechanismen in kaart. Ze legt uit hoe ze werken en waarom ze van groot belang zijn voor ons welzijn.

Door je eigenaardigheden te ontdekken word je vriendelijker naar jezelf en toleranter naar je eigenaardige medemens. En ook een beetje neurotisch, maar dat was je toch al.


ISBN
9789083178578
Pagina's
216
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Psychologie