Boekhandel Douwes Den Haag

Bij gebrek aan Y

G.F.A Erauw

Bij gebrek aan Y

Bij gebrek aan Y

Bij gebrek aan Y

 

Sinds kort wordt geen man meer geboren, en dus zal er binnen afzienbare tijd een gender minder op de wereld rondlopen. De nieuwe werkelijkheid houdt de samenleving in een wurggreep.


Leverbaar

€ 21,50

Levertijd: 2 tot 3 dagen


Beschrijving Bij gebrek aan Y

Een defect op het Y-chromosoom, een mutatie op het mitochondriaal citoplasma? Wie zal het zeggen? Wat er juist scheelt is niet duidelijk, maar sinds kort wordt geen man meer geboren, en dus zal er binnen afzienbare tijd een gender minder op de wereld rondlopen. De nieuwe werkelijkheid houdt de samenleving in een wurggreep: kan de vrouw de rol van de man in de wereld overnemen, of andersom, moet ze de wereld naar haar eigen aard boetseren?

Honderd jaar later werkt historica Cassandra Dimatos aan een geschiedenisboek over de eeuw waarin het mannelijke gender uitstierf. Tijdens haar research maakt ze kennis met een journaliste en haar eigenzinnige moeder, die los van de nieuwe zeden en gewoonten lijken te leven. Naarmate de contacten zich verdiepen, wordt ze verplicht haar eigen wereldbeeld bij te stellen. Ze belandt te midden een gevecht tussen jonge progressieve krachten en het conservatieve establishment, waarvan haar moeder de exponent is. Cassandra komt voor verscheurende keuzes te staan.

G.F.A. Erauw (°1965, Antwerpen) is  van opleiding jurist en marketeer van beroep. Sinds 2008 woont hij in Bourgondië, waar hij zich toelegt op 
het schrijven.

Eerder verschenen:
2007 Het plan
2011 Uit balans
2014 Koorddansen in het zand
2014 Prinses Frutslala in de wolken
2017 De Grap

Over Koorddansen in het zand: Nominatie Hercules Poirotprijs 2014. Lukas de Vos (Knack): “Literair is Koorddansen in het Zand een verademing. Gert Erauw (…)  is allicht de meest nihilistische auteur in ons taalgebied.”

Annelies De Becker (Newsmonkey) klasseerde  Koorddansen in het Zand onder de titel:  “Deze 30 geweldige goede boeken willen wij 
onder de kerstboom vinden.”


ISBN
9789083180854
Pagina's
326
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
aquaZZ

Literaire roman, novelle