Boekhandel Douwes Den Haag

Hemellichamen

spiegelingen uit het leven

Sinéad Gleeson

Hemellichamen

Hemellichamen

spiegelingen uit het leven

Hemellichamen

 

In deze verzameling krachtige, gedurfde essays en gedichten beschrijft Sinéad Gleeson het verhaal van een leven dat niet slechts op één manier te omvatten is. In een autobiografische schets voert ze ons mee door verschillende momenten in het beweeglijke leven van een Ierse vrouw wier lichaam door ziekte, gezondheid en moederschap gaat.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Hemellichamen

In deze verzameling krachtige, gedurfde essays en gedichten beschrijft Sinéad Gleeson het verhaal van een leven dat niet slechts op één manier te omvatten is. In een autobiografische schets voert ze ons mee door verschillende momenten in het beweeglijke leven van een Ierse vrouw wier lichaam door ziekte, gezondheid en moederschap gaat. Gleeson laat op persoonlijke, innovatieve wijze zien hoe zij haar draai in dit leven heeft gevonden door een weg af te leggen die haar langs een intrigerende verscheidenheid aan onderwerpen de connectie tussen de sterren, het universum en het lichaam deed realiseren.

Of het nu over kunst, ziekte, geesten of rouw gaat, alle onderwerpen bieden een originele wijze waarop we de wereld om ons heen beter kunnen waarnemen en begrijpen. Door deze wervelwind aan onderwerpen, tot een geheel gevormd door het experimentele taalgebruik, vindt Gleesons oprechte, vernieuwende stem op persoonlijk en universeel gebied haar weerklank. Op deze wijze vertelt Hemellichamen een verhaal dat zowel herkenning als kritische verkenning uitlokt.

 


  • Over de auteur
    Sinéad Gleeson is een Ierse schrijver, televisie- en radiopresentator en redacteur. Haar werk werd gepubliceerd in verscheidene literaire tijdschriften, waaronder in Granta. Haar boek Hemellichamen (Constellations) stond op de shortlist van de Rathbones Folio Prize van 2020 en won de prijs voor het beste non-fictieboek van het jaar tijdens de Irish Book Awards.

    Gleeson was betrokken bij verschillende multidisciplinaire projecten met kunstenaars en musici, waaronder in comités van de City Gallery Wellington, The Wellcome Collection en BBC. Samen met Kim Gordon verzorgde ze de redactie van de bundel This Woman’s Work: Essays on Music (White Rabbit, 2022). Momenteel werkt ze aan een roman.ISBN
9789083206011
Pagina's
260
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
uitgeverij HetMoet

Literaire non-fictie