Boekhandel Douwes Den Haag

Anneli, tussen zwart en wit

De andere kant van de woke-wereld

Bert Dijkstra

Anneli, tussen zwart en wit

Anneli, tussen zwart en wit

De andere kant van de woke-wereld

Anneli, tussen zwart en wit

 

MET VOORWOORD VAN CATHERINE KEYL Anneli is het fascinerende waargebeurde levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse sterke sociale vrouw Anneli Bronkhorst, die altijd verbinder tussen wit en zwart probeert te zijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Anneli, tussen zwart en wit

MET VOORWOORD VAN CATHERINE KEYL

Anneli is het fascinerende waargebeurde levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse sterke sociale vrouw Anneli Bronkhorst, die altijd verbinder tussen wit en zwart probeert te zijn.

Als kind zag Anneli hoe haar vader – een blanke boer - van zijn erf werd verdreven door de hoeders van de apartheid, als opstandige studente probeerde ze de kloof tussen de rassen te overbruggen, als rebelse jongste medewerker op de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag was ze de luis in de pels van een omstreden regime en als BeNeLux-directeur van South African Tourism in Amsterdam trof ze vaak dichte deuren.

Anneli is bekogeld met eieren en – toen Nelson Mandela president werd van Zuid-Afrika – op handen gedragen. Ze heeft in Nederland de schoonheid van haar vaderland gepromoot en in Zuid-Afrika het bloed van een vriend – slachtoffer van Kill de Boer – op moeten dweilen. Anneli verloor in haar rijke leven veel, maar niet haar humor en de hoop dat het ooit beter wordt in het Afrikaanse land dat ze lief heeft.

Bert Dijkstra is schrijver/journalist en liefhebber van het Afrikaanse continent. Anneli is zijn derde boek.


ISBN
9789083209425
Pagina's
224
Verschenen
NUR
402
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
NBC - Ezo Wolf

Waargebeurde verhalen