Boekhandel Douwes Den Haag

Ontbranden

Roman

Walter Dornstedt

Ontbranden

Ontbranden

Roman

Ontbranden

 

‘Het Hartelkanaal was mijn hoogstpersoonlijke Styx. Elke dag stak ik de brug over, pendelend tussen het duistere rijk van geld en werk en het heilige rijk van mijn adolescente dromen.’ Guus Mahler heeft in Amerika carrière gemaakt als ontwerper van computergames en keert voor het eerst in tien jaar terug naar Spijkenisse.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ontbranden

‘Het Hartelkanaal was mijn hoogstpersoonlijke Styx. Elke dag stak ik de brug over, pendelend tussen het duistere rijk van geld en werk en het heilige rijk van mijn adolescente dromen.’

Guus Mahler heeft in Amerika carrière gemaakt als ontwerper van computergames en keert voor het eerst in tien jaar terug naar Spijkenisse. Daar wacht hem een sombere taak: het opruimen van zijn leegstaande ouderlijk huis. Zo leert hij zijn geboortestad opnieuw kennen – en ook zichzelf. Zijn gedachten flitsen terug in de tijd. Van een voetbalveldje achter een mammoetflat in 1975 naar een ranzige discotheek in 1986. Van een eerste verliefdheid op een dichtgevroren poldervaart naar zijn eerste baantje op het fabrieksterrein van Esso, waar een gruwelijk ongeluk zijn leven een beslissende wending gaf.

In deze roman valt een jeugdig verlangen om hartstochtelijk te leven samen met de ambitie van een dorpsgemeenschap om uit te groeien tot een bruisende stad. De decors zijn wisselend: nu eens het naar identiteit smachtende Spijkenisse, en dan weer het anonieme Botlekgebied dat verantwoordelijk is voor de toenemende welvaart en bevolkingsgroei van de regio. Dit groeiproces roept vragen op. Waar kun je je als mens nog thuis en veilig voelen? Hoe blijf je trouw aan je dromen? Brand je vroegtijdig op of slaag je erin de vlam in leven te houden?

Walter Dornstedt (1963) is filosoof, schrijver en zakenman. Zijn jeugd speelde zich af in Spijkenisse, een voedingsbodem voor brandende ambities maar ook een persoonlijk slagveld. Eerder verscheen van hem de dystopische roman YMCA.

TRENDPHILOSOPHER.COM
UITGEVERIJDEMEENT.NL


ISBN
9789083227641
Pagina's
224
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vrije Uitgevers, De

Literaire roman, novelle