Boekhandel Douwes Den Haag

‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’

Filosoferen over De Avonden

Mathieu Berteloot

‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’

‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’

Filosoferen over De Avonden

‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’

 

In 2023 vieren we dat volksschrijver Gerard Reve honderd jaar geleden is geboren. Alle reden om de donkere eindejaarsdagen te verlichten met een filosofisch boek over Reves hoofdwerk, De Avonden. Filosoof (en reviaan) Mathieu Berteloot filtert een tiental filosofische vragen uit De Avonden, en beantwoordt ze in de vorm van een essay.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving ‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’

In 2023 vieren we dat volksschrijver Gerard Reve honderd jaar geleden is geboren. Alle reden om de donkere eindejaarsdagen te verlichten met een filosofisch boek over Reves hoofdwerk, De Avonden.

Filosoof (en reviaan) Mathieu Berteloot filtert een tiental filosofische vragen uit De Avonden, en beantwoordt ze in de vorm van een essay. Aan het eind van ‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’ ben je niet alleen Reve meer gaan waarderen, maar heb je ook nagedacht over belangrijke vragen als 'Wie is werkelijk gek?', 'Heeft wetenschap wezenlijke betekenis?', 'Regent het of regent het niet?', en, misschien wel de meest prangende, ‘Wanneer is iemand definitief kaal?’.

‘We zijn vanmiddag ongewoon diepzinnig’ vertelt je alles over De Avonden waarvan je nog niet wist dat je het wilde weten.


ISBN
9789083262321
Pagina's
172
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie