Boekhandel Douwes Den Haag

De muntjak en de tamarinde

Christel Van den Bosch

De muntjak en de tamarinde

De muntjak en de tamarinde

De muntjak en de tamarinde

 

Voorjaar 2019. Enkele jaren voordien verloor Aline, een jonge vrouw, door een auto-ongeval tegelijk haar moeder en haar tante. Het waren tweelingzussen en dit dramatische feit slaat diepe wonden in de familie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving De muntjak en de tamarinde

Voorjaar 2019. Enkele jaren voordien verloor Aline, een jonge vrouw, door een auto-ongeval tegelijk haar moeder en haar tante. Het waren tweelingzussen en dit dramatische feit slaat diepe wonden in de familie. Moeizaam neemt Aline de draad van haar leven weer op, ondanks de onderhuidse rouw. Met haar man Axel en haar vader Vic vormt ze een hecht team. Het gemis van haar oudere zus Renée, die na de dood van hun moeder naar Afrika is vertrokken, knaagt erg aan haar. Op haar dertigste verjaardag krijgt Aline een wel heel bijzonder en onverwacht geschenk van haar vader. Kort daarop neemt hij haar mee voor een ontspannend weekje vakantie naar hun buitenverblijf nabij de Franse Atlantische kust. Ze hoopt om daar de nostalgische herinneringen terug te vinden uit de zorgeloze tijd toen ze allen samen waren. Haar mijmeringen worden bruut verstoord wanneer enkele eilandbewoners vreemde uitspraken tegen haar doen over haar familie, over feiten uit een onvermoed en grijs verleden.


Christel Van den Bosch is vrijwilliger in het Vrouwencentrum van Sint-Niklaas. Ze was jarenlang actief lid van de Stedelijke Emancipatieraad. In haar debuutroman ‘Onder de ogen van de hyena’ sneed ze op een indringende manier het thema aan van seksueel geweld op vrouwen. Dit tweede boek vertelt op ontroerende wijze over de verwerking van een oud en ingrijpend verdriet, opgeslagen in de lichaamscellen van een vrouw.


ISBN
9789083274560
Pagina's
230
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Inkt

Literaire fictie