Boekhandel Douwes Den Haag

Vlieg, mijn zwaluw

Een Habsburgs-Joods-Hongaars-Nederlands familiedrama

Patrick Bernhart

Vlieg, mijn zwaluw

Vlieg, mijn zwaluw

Een Habsburgs-Joods-Hongaars-Nederlands familiedrama

Vlieg, mijn zwaluw

 

Als een in Nederland geboren kind van Hongaarse vluchtelingen liep ik rond met vragen over mijn afkomst. Helemaal nadat ik op vijftienjarige leeftijd had gehoord dat mijn familie Joods was maar dat ik daar beter over kon zwijgen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 9 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Vlieg, mijn zwaluw

Als een in Nederland geboren kind van Hongaarse vluchtelingen liep ik rond met vragen over mijn afkomst. Helemaal nadat ik op vijftienjarige leeftijd had gehoord dat mijn familie Joods was maar dat ik daar beter over kon zwijgen. Vanwege mijn familiegeschiedenis vol trauma’s en geheimen kwam ik klem te zitten in het heden. Maar door het schrijven van dit boek heb ik niet alleen mijn voorouders maar ook mijzelf gevonden.
Vlieg, mijn zwaluw gaat over grote levensvragen. Welke gevolgen hebben angst, woede en schaamte voor je liefdesleven? Hoe kun je door het vinden van nieuwe familieverhalen de verhouding met je overleden ouders alsnog in balans brengen? Kun je van grootouders houden die zijn gestorven voor je geboorte? 
Patrick Bernhart (1968) was voor de buitenwereld altijd de vrolijke en succesvolle jongen. NRC verkoos zijn debuut 2010 – Zo werden wij wereldkampioen tot een van de beste boeken van het jaar en van zijn boek over Tom Dumoulin werden meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Maar hij heeft nog nooit een relatie gehad. Hongaars, Joods, manisch-depressieve vader, overbezorgde moeder. Na haar overlijden begint hij aan een diepgaand onderzoek en vindt hij de antwoorden waarnaar hij zo lang zocht. Hij doorbreekt de knellende familieketenen en is nu eindelijk bevrijd: Vlieg, mijn zwaluw
Over 2010 – Zo werden wij wereldkampioen:
‘Zeldzamer nog dan briljante ideeën zijn briljante ideeën die goed worden uitgevoerd.’ – NRC
Over De koude kermis van KPN:
‘Een fraai kijkje achter de schermen van KPN. De details zijn schitterend.’ – de Volkskrant ****
Over Boris – Bestemming bereikt:
‘De passages over de persoonlijke relaties tussen de kopstukken zijn ook aanleiding voor het nodige gegniffel.’ – Metro (België) ****ISBN
9789083326405
Pagina's
288
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pressburg

Literaire non-fictie