Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld waarin wij leven

Het bewustzijn en het pad van de ziel

Wilfried Nelles

De wereld waarin wij leven

De wereld waarin wij leven

Het bewustzijn en het pad van de ziel

De wereld waarin wij leven

 

Wilfried Nelles schetst in dit boek de ontwikkeling van de menselijke ziel en het bewustzijn. Van embryo tot oudere mens, van de verdrijving uit het paradijs tot de moderne beschaving. Hij beschrijft de diepe indrukken die de mens in de verschillende stadia van zijn leven ervaart en de ontwikkeling die het bewustzijn doormaakt op een steeds breder en hoger niveau.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,95


Beschrijving De wereld waarin wij leven

Wilfried Nelles schetst in dit boek de ontwikkeling van de menselijke ziel en het bewustzijn. Van embryo tot oudere mens, van de verdrijving uit het paradijs tot de moderne beschaving. Hij beschrijft de diepe indrukken die de mens in de verschillende stadia van zijn leven ervaart en de ontwikkeling die het bewustzijn doormaakt op een steeds breder en hoger niveau. Tenminste, als hij zich zonder voorbehoud aan het leven overgeeft. Hij ontmaskert de leugenachtige manier waarop de vertegenwoordigers van de moderne tijd tegen het leven aankijken, hun blinde geloof in de techniek en de narcistische aanbidding van de eigen ideeën. Hun overtuiging dat ze de wereld en zichzelf kunnen verbeteren ziet hij als waanidee en als jeugdige vlucht uit de realiteit van het leven. Hij toont ons ook een weg hoe we die realiteit kunnen betreden.'

Daarbij ontstaat een landkaart van het menselijke leven, die uitmondt in de praktische ontwikkeling en een levendige beschrijving van een nieuwe psychologie, die het verlies van zin van de moderne tijd overwint. Nelles beroept zich daarbij zowel op zijn grondige kennis van de westerse geest- en sociaalwetenschappen als op tradities uit het verre oosten, maar vooral op zijn eigen observaties en levenservaring. Alles wordt beschreven in heldere en levendige taal en geïllustreerd met vele voorbeelden.

'In dit boek wordt duidelijk dat het door Nelles in zijn eerdere boeken geïntroduceerde levensintegratieproces (LIP) niet alleen een opstellingsmethode is, maar een holistische benadering van zelfkennis.' Coen Aalders oprichter Nelles instituut Nederland

Dr. Wilfried Nelles leidt samen met zijn zoon, Malte Nelles, het ‘Nelles Instituut voor Fenomenologische Psychologie, Opstellingswerk en Levensintegratie’. Met het door hem ontwikkelde ‘Levensintegratieproces’ heeft hij een nieuwe opstellingsvariant gecreëerd, gebaseerd op de volledige instemming met het eigen zijn en de ontwikkeling van het innerlijke potentieel. Hij geeft over de hele wereld cursussen en zijn boeken ‘De helende kracht van de werkelijkheid’ en ‘Het leven kent geen weg terug’ zijn al vertaald in het Nederlands en uitgegeven bij Uitgeverij Het Noorderlicht.


ISBN
9789083344720
Pagina's
292
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noorderlicht, Uitgeverij Het

Psychologie