Boekhandel Douwes Den Haag

Austerlitz doet het zelf

Hoe een dorp zijn zorg regelde

Jan Snijders & Wim Oerlemans

Austerlitz doet het zelf

Austerlitz doet het zelf

Hoe een dorp zijn zorg regelde

Austerlitz doet het zelf

 

Austerlitz doet het zelf gaat over een eigenwijs dorp dat zelf zijn meergeneratiegebouw met school, dorpshuis, starters- en zorgwoningen én zijn zorg- en welzijnsvoorzieningen regelde. Dit in de vorm van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt, het Hart van Austerlitz en de woonstichting NuVoorStraks.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving Austerlitz doet het zelf

Austerlitz doet het zelf gaat over een eigenwijs dorp dat zelf zijn meergeneratiegebouw met school, dorpshuis, starters- en zorgwoningen én zijn zorg- en welzijnsvoorzieningen regelde. Dit in de vorm van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt, het Hart van Austerlitz en de woonstichting NuVoorStraks. Het is een succesverhaal, maar ook een succesverhaal kent zijn moeilijke momenten. Ook daarover gaat dit boek.

De drie betrokken wethouders zien als hun belangrijkste bijdrage aan dit project: het initiatief laten bij de initiatiefnemers en als gemeente faciliteren zonder het over te nemen. Dat vinden ze van groter belang dan het vele geld dat de gemeente Zeist investeerde. Een opmerkelijke, zo niet unieke houding.

Jan Snijders en Wim Oerlemans dragen Austerlitz doet het zelf op aan hun dorpsgenoten en vooral aan de vele vrijwilligers onder hen. Ze schreven dit boek voor de inwoners van Austerlitz en voor actieve burgers elders in het land, die overwegen een burgerinitiatief op te zetten. Dat hoeft niet meteen zo breed te zijn als het initiatief hier in dit boek. Een coöperatie met een palet aan vrijwilligersdiensten levert al een grote bijdrage en is snel en relatief simpel op te starten!


ISBN
9789085602644
Pagina's
240
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
SWP

Mens en Maatschappij